Auto zanimljivosti

Hvalio se Ferrarijem, a vozio Toyotu (VIDEO)

Hvalio se Ferrarijem, a vozio Toyotu (VIDEO)
Foto: Screenshot/YouTube | Hvalio se Ferrarijem, a vozio Toyotu (VIDEO)

Svi smo mi vjerovatno u jednom trenutku poželjeli Ferrari, pa shvatili da se to vjerovatno nikad neće dogoditi, i okrenuli se drugim snovima.

Međutim, jedan Italijan ga je baš jako želio, pa je odlučio da svoju Toyotu MR2 pretvori u F430, ali ova priča nema srećan završetak, jer je policija zaplijenila automobil.

 I iako smo vidjeli da često replike ispadnu loše, ovaj F430 izgleda dosta dobro.

 Na zadnjem dijelu je stavljen stakleni poklopac kroz koji se vidi motor, a Ferrarijevi propeti konjić nalazi se na svim važnim mjestima. 

Međutim, upravo su ga ti "konji" koštali truda, jer je Finansijska policija zaustavila automobil zbog provjere, navodi Jutarnji.hr.

Policija je otkrila da je riječ u stvari o Toyoti MR2 na kojoj se nalaze brojni spoljašnji dodaci koji su dizajnirani da bi vozilo izgledalo kao Ferrari, nakon čega su odlučili da zaplijene automobil.

Logotipi i mehanički dijelovi poput naplataka i dijelova karoserije su zamijenjeni da repliciraju one proizvedene u Maranellu od 2004. do 2009. godine.

Pozvani su vejštaci koji su potvrdili falsifikat, automobil je zaplijenjen, a vlasnik je dobio prijavu zbog neovlašćenog korišćenja zaštićenih simbola, iako je konverziju odradio samo za sebe, te nije bilo govora o prodaji ili prevari drugih kupaca. Svejedno, italijansku policiju nije bilo briga za trud vlasnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije