Auto zanimljivosti

Hyundai Genesis najavio novi super automobil

Hyundai Genesis najavio novi super automobil
Foto: N.N. | Hyundai Genesis najavio novi super automobil

Čini se da je samo nebo granica za Genesis, podbrend kompanije Hyundai, jer su njegovi čelnici najavli da rade na projektu super automobila koji će izazvati Ferrari i Porsche.

Novi super automobil ovog podbrenda će izazvati dvije pomenute kompanije, bar u oblasti dizajna i performansi, jer napadati tako poznate brendove potpuno drugačije izgleda na papiru nego u stvarnosti. U svakom slučaju, Genesis-u neće biti lako da se takmiči sa njima i da im preotme klijente.

Informacija o tome da kompanija radi na novom super automobilu je potvrđena od strane potpredsjednika dizajna kompanije Hyundai, Luka Donkervolka, i potpredsjednika odjeljenja za istraživanje i razvoj, Vong-hul Janga, tokom sajma potrošačke elektornike u Las Vegasu.

Nasuprot opštem verovanju da razvoj super automobila brenda Genesis neće imati nikakvih dodirnih tačaka sa N odjeljenjem kompanije Hyndai, Yang je rekao da će se novi super automobil razvijati u saradnji sa ovim performantnim odeljenjem, pod nadzorom Alberta Bijarmena, bivšeg šefa M odeljenja kompanije BMW.

Projekat će najvjerovatnije biti realizovan u sljedećih nekoliko godina, a potvđeno je da će automobil imat formu kupea sa dva vrata i da će ga pokretati mali motor sa unutrašnjim sagorijvanjem koji će raditi u kombinaciji sa još elektromotora i baterija.

Ne sumnjamo da će ovaj model izgledati sjajno s obzirom da je njegov dizajner, Donkervolk, radio i na modelima Lamborghini Diablo i Gallardo, dok je još bio u Volkswagen grupi.

U dizajnu ovog automobila će pored pomenutog Donkervolka učestvovati još i Aleksander Selipanov, čije ima vjerovatno nije toliko poznato. Međutim, on je učestvovao u dizajniranju modela Bugatti Chiron.

(Vrelegume.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije