Auto zanimljivosti

Ilon Mask se oglasio povodom sve većeg broja tjuniranih Tesli

Ilon Mask se oglasio povodom sve većeg broja tjuniranih Tesli
Foto: Unsplash | Ilon Mask se oglasio povodom sve većeg broja tjuniranih Tesli

Između svađa s vladajućima u okviru preranog otvaranja tvornice Ilon Mask je našao vremena gostovati u još jednom podcastu. Ugostio ga Džo Rogan, a tokom dvosatnog razgovora dotakli su se mnogih zanimljivih tema. Jedan od njih je i tjuning-scena, odnosno sve veća popularnost prerada Teslinih automobila.

Tako je još 2018. godine program S-Apex iz Unplugged Performancea za oko 50.000 dolara nudio kompletnu preradu automobila, od vanjštine i kabine do same mehanike podvozja.

Priupitan šta misli o takvim preradama Mask je odgovorio: "Meni to zvuči dobro".

Kasnije je objasnio da nema problem s tjuningom, posebno ako ide u smjeru olakšavanja automobila i poboljšavanja dinamičke stabilnosti.

I zaista, većina tjunerskih kuća nudi karoserijske modifikacije kojima Teslin automobil pokušava učiniti atraktivnijim kroz prizmu agresivnijeg dizajna.

Naravno, spuštanje vozila je sastavni dio takvog tjuninga, kao i ugradnja većih točkova. Skuplje prerade idu u smjeru zamjene pojedinih dijelova karoserije novima od karbona, dok se ostali na toj razini već prebacuju u kabinu i dodatno ušminkavaju postojeći Teslin potpis.

(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije