Auto zanimljivosti

Isporučen Tesla Model 3 sa jednom kočnicom

Isporučen Tesla Model 3 sa jednom kočnicom
Foto: Tesla | Isporučen Tesla Model 3 sa jednom kočnicom
N.N.

Prema The Driveu, jedna mušterija je 19. decembra dobila svoj novi Model 3, samo da bi saznala da mu nedostaje jedna kočiona pločica.

Taj kupac je, dan nakon što je dobio svoj automobil, kontaktirao Teslu da bi ih obavijestio da nešto ne zvuči kako treba.

Mušterija je snimila video zapis s automobilom, a kompanija Tesla je na njega odgovorila: ''Kočnice su zvučale normalno za Model 3''.

Nakon što su iz Tesle rekli da mogu da pregledaju automobil za nekoliko nedjelja, kupac je odlučio da ga odveze u nezavisni automehaničarski servis. Nakon što je mehaničar skinuo točak, utvrdio je da nema nikakve kočione pločice na unutrašnejm disku sa zadnje vozačeve strane. Sama čeljust je jednostavno pritiskala disk, piše Jutarnji.hr.

Neki bi se s pravom zapitali da li postoji još neko moguće objašnjenje? Da li je pločica mogla nekako da ispadne nakon ugradnje? Odgovor je ne, jer pločica može da ispadne samo kada je toliko istrošena da može da isklizne između diska i nosača čeljusti.

Kako bi situacija bila još gora, tim iz Tesle nije vlasniku ponudio zamjenski automobil, već mu je dao Uber kredite. Zatim, kad su mu konačno dali zamjenski automobil, to je bio automobil kojem je istekla registracija. Uz sve ovo, pomjerili su datum popravke na 19. januar, što je zvanično mjesec dana nakon što je vlasniku automobil isporučen.

(b92)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije