Auto zanimljivosti

Istraživanje u Njemačkoj: Dacia ima najvjernije kupce

Istraživanje u Njemačkoj: Dacia ima najvjernije kupce
Foto: Dacia | Istraživanje u Njemačkoj: Dacia ima najvjernije kupce

Novo istraživanje platforme Dataforce fokusiralo se na navike kupaca na njemačkom tržištu automobilaa cilj studije bio je da se otkrije koja je to automobilska marka sa najvjernijim kupcima.

Kao pobjednik se izdvojila Dacia - procenat kupaca lojalnih rumunskom brendu u ovoj zemlji je 20 posto veći od prosjeka autoindustrije.

Sasvim sigurno, razlog su pristupačnije cijene u odnosu na druge modele etabliranih proizvođača, ali i niski troškovi održavanja. Iz tog razloga, rumunski brend uživa u velikom broju lojalnih kupaca čak i na najvažnijim i najvećim tržištima na Starom kontinentu.

Studija, koju je objavila publikacija Profit, pokazuje da je skoro 80% starih kupaca Dacia automobila ponovo pazarilo ovu marku u 2023. godini.

"Dacia uspijeva da privuče onaj tip kupaca koji joj se vraća. To je nešto što gotovo nikome drugom ne polazi za rukom", rekao je Mark Odinijus, izvršni direktor Dataforce-a.

U segmentu kompaktnih SUV vozila, Dacia Duster je imao najveći nivo lojalnih kupaca u 2023. godini. Slučajno ili ne, još jedan model koji se proizvodi u Rumuniji i koji je relativno mlad, Ford Puma, takođe je bio model kojem se kupci vraćaju, samo u kategoriji malih SUV vozila.

Grafikon lojalnosti prema markama automobila pokazuje da je Tesla na drugom mjestu sa 75% kupaca koji se vraćaju američkom brendu, dok je na trećem mjestu upotpunila Mazda. Istovremeno, Tesla je brend sa najvjernijim kupcima u segmentu električnih automobila, ispred Volkswagena i BMW-a, prenosi B92

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije