Auto zanimljivosti

Izbacili smeće iz automobila, policija im zaplijenila vozilo

Izbacili smeće iz automobila, policija im zaplijenila vozilo
Foto: Pexels/Karolina Grabowska | Izbacili smeće iz automobila, policija im zaplijenila vozilo
N.N.

Dvije osobe koje su putovale u Volkswagen Golfu kroz Rumuniju, odlučile su da se odmore pored puta i da očiste unutrašnjost svog vozila.

Nažalost, njihovi planovi uključivali su i bacanje smeća pored kolovoza.

Osim kamera postavljenih posebno za praćenje vozača koji bi se mogli odlučiti na bacanje đubreta na odmorištu, u tom trenutku je naišla i policija, pa su prekršioci uhvaćeni na djelu, piše Revijahak.

Kako se navodi, na snimcima, koji će poslužiti kao dokazni materijal, vidi se žena koja stavlja otpatke u plastičnu kesu, a zatim je baca u travu pored puta. Policijski službenici su vidjeli šta se dogodilo i odmah su se zaustavili.

Odlučili su primjeniti zakon. Uz 1.100 evra kazne, službenici su zaplijenili stari Volkswagen Golf. Pored toga, lokalna agencija za zaštitu okoline takođe je vozaču izrekla kaznu od 1.000 evra.

Organi Evropske unije i nacionalni regulatori iz država članica usvojili su oštre kazne za one koji ne poštuju pravila kada je u pitanju odlaganje smeća.

Lokalne vlasti su objasnile da je ovaj VW Golf četvrti automobil oduzet vlasnicima koji su bacali đubre i koji su uhvaćeni na djelu. 

Vozač za sada ne može preuzeti svoj automobil, a moraće dokazati da nije prekršio zakon, ali tek nakon što  plati kazne.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije