Auto zanimljivosti

Kada benzinska stanica pogriješi: Satima točili gorivo po bagatelnim cijenama

Kada benzinska stanica pogriješi: Satima točili gorivo po bagatelnim cijenama
Foto: Skitterphoto/Pixabay | Kada benzinska stanica pogriješi: Satima točili gorivo po bagatelnim cijenama

Cijene goriva u subotu su obarale rekorde, ali u belgijskom gradu Kampenhoutu na lokalnoj benzinskoj stanici odjednom su se prepolovile cijene i benzina i dizela.

I dok su kod nas protekle nedjelje vozači panično punili rezervoare i kanistere, u Beligiji nije bilo gužve na pumpama. Osim u jednom gradu, u subotu.

Naime, tog dana je u Kampenhoutu bilo prometnije nego ikada. Prolaznici su se veoma iznenadili kada su na jednoj benzinskoj stanici koja radi po principu samoposluživanja vidjeli istaknute cijene: 1,077 evra za litar dizela i 1,2 do 1,3 evra za litar benzina, piše Revijahak.

Mnogi su najprije pomislili da je u pitanju greška na elektronskom displeju, ali onaj ko bi zaista otišao da natoči gorivo, otkrio bi da su te cijene stvarne.

Vijest se munjevito proširila društvenim mrežama i nije prošlo mnogo vremena prije nego što je nastala velika saobraćajna gužva. Činilo se kao da je cijeli Kampenhout došao da napuni rezervoar automobila, a u mnogim slučajevima i nekoliko rezervnih kanistera.

U međuvremenu se pokazalo da grupa Colruyt, pod koju spada pomenuta benzinska stanica DATS24, nije bila svjesna pogrešnih cijena. Nažalost, sve što je lijepo kratko traje, a nije poznato koliko je dugo trajao ovaj nepredviđeni "popust" i koliko ga je kupaca uspjelo iskoristiti.

Inače, litar dizela na toj pumpi sada košta dva evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije