Auto zanimljivosti

Kako izgleda Škoda Karoq u policijskom izdanju

Kako izgleda Škoda Karoq u policijskom izdanju
Foto: N.N. | Kako izgleda Škoda Karoq u policijskom izdanju

Škodini automobili sve su popularniji među snagama reda u mnogim zemljama.

Automobili češke marke odavno su prisutni u voznim parkovima zemalja regiona, ali i šire. Škode sa policijskim oznakama mogu se vidjeti i na putevima Velike Britanije, a uskoro će im se prodružiti i SUV Karoq.

Vozilo ima karakterističnu kombinaciju boja za ostrvsku policiju, a opremljeno je svim potrebnim gedžetima i vizuelno-zvučnom signalizacijom. Na krovu se nalaze policijska signalna svetla u LED tehnologiji, a dodatne plave LED sijalice ugrađene su i u masku hladnjaka.

Policijskim službenicima na raspolaganju je standardni 521 litar prtljažnog prostora koji se uklanjanjem zadnjih sjedišta može proširiti na maksimalnih 1.810 litara.

Policijski Karoq opremljen je brojnim sistemima asistencije, uključujući Front Assist sa City Emergency Braking i Pedestrian Monitor funkcijama, Blind Spot Detect i Adaptive Cruise Control.

Auto može biti pogonjen jednim od četiri ponuđena motora – dva TSI benzinca i dva TDI dizelaša, raspona snage između 115 ks (86 kW) i 150 ks (110 kW), a najsnažniji dizelaš dostupan je u verziji sa pogonom na sva 4 točka.

Pogledajte neke od modela koje je Škoda ranije modifikovala za potrebe policije i drugih hitnih službi u Britaniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije