Auto zanimljivosti

Kako izgleda najveća benzinska pumpa na svijetu

Kako izgleda najveća benzinska pumpa na svijetu
Foto: Print Screen/Instagram | Kako izgleda najveća benzinska pumpa na svijetu
N.N.

Njihove benzinske stanice opisuju kao "pumpe na sterodima", a mogu se pohvaliti i najvećim "mini"-marketom na svijetu. Benzinska stanica Buc-ee's stvorena je i osmišljena za potrebe američke savezne države Teksas koju premrežava više od 5.000 kilometara auto-puteva, više nego u bilo kom drugom dijelu SAD.

Buc-ee's u teksaškom gradu Bastropu proširio se na nevjerovatna 5.202 kvadratna metra. U sklopu benzinske stanice se nalazi čak 71 toalet, 96 odjeljaka za punjenje goriva i 655 parking mjesta. Samo zbog svojih dimenzija, njihove benzinske pumpe su turistička atrakcija same po sebi.

Nemojte da se iznenadite ako vidite stanovnike Teksasa u njihovim majicama - vrlo su ponosni. A nemojte se ni začuditi tipičnim američkim veličinama. Buc-ee's ambalaža za gazirane sokove dolaze u svim mogućim kombinacijama, pa tako za svega 79 centi možete napuniti koka-kolom posudu veličine ljudske glave.

Druga benzinska stanica u mjestu Nju Bronfelsu, kraj San Antonija, trenutno drži rekord za najveći mini-market na svijetu. Naime, pored 60 odjeljaka za punjenje goriva i čak 1.000 parking mjesta, našlo se prostora i za prodavnicu na površini od 6.224 kvadratna metra.

Tu je i najveća auto-perionica na svijetu dužine 77 metara.

Veličina ovih benzinskih stanica inspirisala je jutjubere Karu i Nejta da provedu 24 sata na Buc-ee's benzinskoj pumpi i snime video o tome.

Zaključili su kako je Buc-ee's izgradio svojevrstan kult u Teksasu jer nema ko u njemu nije bio. Postali su svijet za sebe: u ponudi imaju i sopstveni brend slatkiša, hamburgera, kafe, pa čak i odjeće.

(B92)

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije