Auto zanimljivosti

Kanađanin postao Kanađanka zbog jeftinije registracije

Kanađanin postao Kanađanka zbog jeftinije registracije
Foto: N.N. | Kanađanin postao Kanađanka zbog jeftinije registracije

Vozači se na razne načine dovijaju kako bi što više uštedjeli u održavanju svog automobila, ali je jedan Kanađanin nadmašio sve.

Kako prenose sjevernoamerički mediji, neimenovani 23-godišnjak je legalno promijenio pol i postao žena kako bi godišnje uštedio 1.100 kanadskih dolara (CAD) na registraciji prilikom kupovine novog Chevrolet Cruzea.

On je saznao od osiguranja da će mu zbog udesa i "nekoliko" saobraćajnih kazni registracija poslije kupovine novog automobila biti oko 4.500 CAD godišnje.

Iz znatiželje je pitao kolika bi mu bila registracija da je žena, a kada mu je čovjek iz osiguranja rekao da je to 3.400 $, pobjesnio je zbog "nepravde".

Čovjek iz osiguranja je odbio da mu u dokumentima promijeni pol sa muškog na ženski, ali on se tu nije zaustavio.

Raspitao se kako može da postane žena i saznao da je sve što mu je potrebno potvrda od ljekara da se on identifikuje kao žena.

Potom je dobio "potvrdu" od ljekara da se osjeća kao žena, zatim je sa tim promijenio svoj pol u rodnom listu i vozačkoj dozvoli i na kraju je osiguranje moralo da ga prizna kao ženu.

Zahvaljujući cijelom ovom procesu Kanađanina je osiguranje ispalo jeftinije 91 dolar mjesečno, odnosno 1.092 za godinu dana.

Da cijela situacija bude još zanimljivija, sada je u kanadskoj provinciji Alberti još lakše promijeniti pol jer za to više nije potrebna potvrda ljekara!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije