Auto zanimljivosti

Kombi u Njemačkoj isključen iz saobraćaja zbog čak 64 greške

Kombi u Njemačkoj isključen iz saobraćaja zbog čak 64 greške
Foto: Polizei Märkischer Kreis | Kombi u Njemačkoj isključen iz saobraćaja zbog čak 64 greške

U Njemačkoj policija ima mogućnost da isključi automobil iz saobraćaja ako procijeni da ne zadovoljava tehničke uslove, a upravo to se i dogodilo u Lidenšajdu.

Kako piše HAK Revija, stari Fiatov kombi je na putu vjerovatno od izuma točka, a policajce je zaprepastilo da su na njemu, na kraju, pronašli čak 64 greške što je, kažu, njemački rekord.

Krenimo redom, neke staklene površine na automobilu su zamijenjene folijama, upravljač tokom okretanja ispušta čudne zvukove (škripi), ručna kočnica ne radi, karoserija je toliko rđava da dijelovi lima otpadaju, zadnja vrata su učvršćena gumenom trakom...

Policija je poslala automobil u stanicu za tehnički pregled, a tamo je lista grešaka dopunjena. Kočnice su imale minimum funkcionalnosti, na samoj karoseriji i podu vozila su pronađene rupe veličine šake, iz bočnih pragova je iscurelo nekoliko litara vode…

Sada se verovatno pitate kako je ovaj kombi prošao prethodni tehnički pregled, odnosno da li je ovo prvi primer naglog starenja jednog vozila? Odgovor je jednostavan, sporni automobil je poslednji put na tehničkom pregledu bio u Bugarskoj.

(Index.hr/Revijahak.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije