Auto zanimljivosti

Kupio BMW M3, pa ugradio plin

Kupio BMW M3, pa ugradio plin
Foto: Hans/Pixabay | Kupio BMW M3, pa ugradio plin
N.N.

​Pošto nije želio da drugi saznaju za ovu "sramotu", auto nema otvor za sipanje TNG-a u zadnjem braniku, pa vozač sada mora da otvara gepek svaki put kada sipa gorivo.

Posjedovanje sportskog automobila sa snažnim motorom za mnoge je san. Nažalost, osim užitka u vožnji, treba imati u vidu i visoke troškove eksploatacije, naročito kada je riječ o potrošnji goriva.

Za ovaj tip automobila potrošnja od preko 15 litara na 100 kilometara nije ni najmanji problem. Glavni junak u priloženom videu vjerovatno nije bio spreman na ovakve izdatke. Nakon kupovine BMW-a M3 F80 počeli su ga opterećivati česti odlasci na benzinsku pumpu, pa je odlučio da u 3.0-litarski R6 motor sa 431 konjskom snagom ugradi uređaj za tečni naftni gas.

Pošto izgleda nije želio da drugi saznaju za ovu modifikaciju, nije mu ugradio otvor za sipanje plina u zadnji branik, pa sada mora da otvara gepek svaki put kada sipa gorivo.

Inače, ova sportska limuzina, prema fabričkim podacima, može ubrzati do 100 km/h za 4,1 sekundu. Najveća brzina elektronski je ograničena na 250 km/h, ali kupovinom odgovarajućeg paketa ograničenje se može podići na 280 km/h, prenosi B92.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cadde Team (@caddeteam.tr)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije