Auto zanimljivosti

Kupio Lamborghini - oduzeli mu ga poslije par sati

Kupio Lamborghini - oduzeli mu ga poslije par sati
Foto: Lamborghini promo | Kupio Lamborghini - oduzeli mu ga poslije par sati

Norvežanin na putu kući iz Njemačke, nakon što je kupio Lamborghini Huracan je bio u iskušenju da provjeri kakve mogućnosti ovaj drumski automobil nudi - a to nije mala cijena.

Huracanu nije potrebno mnogo da dostigne 236 km/h, ali ni policiji nije potrebno da precizno izmjeri njegovu brzinu radarom.

Da stvar bude gora za vozače u Danskoj, prema novom zakonu, postalo je moguće da policija zaplijeni automobil u slučajevima teških saobraćajnih prekršaja.

Upravo je to policija učinila u ovom slučaju, pa je Norvežanin posjedovao Lambo samo par sati, a on mu je donio sreću dok je vozio 236 km/h, automobil koji je platio nešto manje od 2 miliona kruna (oko 390.000 KM).

Jes Falberg, policajac na dužnosti u danskoj policiji regiona Severni Jutland, navodi da je automobil zaustavljen 20 km prije trajektne luke Hirtshals.

"Bilo je pomalo tužno gledati. Vozač je bio depresivan. U Danskoj je 31. marta ove godine uveden novi zakon koji policiji otvara mogućnost da zaplijeni vozila u vezi sa ozbiljnim saobraćajnim prekršajima", objasnio je Falberg.

U međuvremenu je oduzeto nekoliko vozila. Automobili se mogu prodati, a prihod od prodaje ide državi, piše B92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije