Auto zanimljivosti

Lamborghini proizvodi hirurške maske i medicinske štitnike

Lamborghini proizvodi hirurške maske i medicinske štitnike
Foto: N.N. | Lamborghini proizvodi hirurške maske i medicinske štitnike

Legendarna italijanska marka Lamborghini, poznata po nekim od najljepših sportskih automobila u istoriji, svoje je proizvodne pogone potpuno stavila u službu zdravlja.

Automobili Lamborghini pretvara odjele svog pogona za proizvodnju super sportskih automobila u pogone za proizvodnju hirurških maski i zaštitnih vizira od pleksiglasa.

Maske će biti donirane bolnici ”Sant´Orsola-Malpighi” u Bolonji koja će ih koristiti u borbi protiv pandemije COVID-19.

U ovoj inicijativi solidarnosti radiće osoblje šivaonice koja proizvodi enterijere i specijalna prilagođavanja za automobile Lamborghini, proizvodeći 1000 maski dnevno. Medicinski štitnici će se proizvoditi u količini od 200 komada dnevno, koristeći 3D pisače u postrojenju za proizvodnju, istraživanje i razvoj.

Lamborghini je italijanska marka i proizvođač luksuznih sportskih automobila i SUV-a sa sjedištem u Bolonji, u pokrajini Emilija Romanja u Italiji.

Lamborghinijevu aktivnost je odobrila i podržala regija Emilija Romanja, a odvija se u saradnji sa Univerzitetom u Bolonji. Odjel za medicinske i hirurške nauke nadgledaće provjeru medicinskih proizvoda kompanije Lamborghini prije isporuke u bolnicu.

“Tokom ove nužde, osjećamo potrebu da damo konkretan doprinos. Bolnica “S. Orsola-Malpighi” ustanova je s kojom godinama sarađujemo, kako profesionalnim savjetovanjem u promociji programa zaštite zdravlja naših radnika, tako i istraživačkim projektima. Mi ćemo pobijediti u ovoj bitci zajedno radeći u savezu, podržavajući one koji se svakodnevno bore protiv ove pandemije”, istakao je Stefano Domenikali, predsjednik i izvršni direktor kompanije Lamborghini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije