Auto zanimljivosti

Lamborginiju oduzetom od fudbalera Mančester Sitija prijeti uništenje

Lamborginiju oduzetom od fudbalera Mančester Sitija prijeti uništenje
Foto: Facebook | Lamborginiju oduzetom od fudbalera Mančester Sitija prijeti uništenje

Britanska policija mogla bi da uništi Lamborghini Aventador SVJ u vlasništvu igrača kluba iz Mančestera, nakon što je auto privremeno zaplijenjen zbog saobraćajnog prekršaja.

Francuski internacionalac Benžamen Mendi vozio je Aventador SVJ bez osiguranja i validne dozvole. Kako se navodi, Mendi je Aventador kupio u Francuskoj pre nego što ga je odvezao na Ostrvo. Britanska policija ga je zaustavila u Češiru 5. novembra zbog vožnje bez osiguranja i važeće dozvole. Automobil je zatim oduzet fudbaleru i Mendi sada pokušava da ga povrati prije nego što bude prodat na aukciji ili uništen.

Naime, u Velikoj Britaniji vlasti obično drže privremeno oduzet automobil do 14 dana, tokom kojih vlasnik mora da dostavi potrebnu dokumentaciju da bi mu vozilo bilo vraćeno. Ako u tom roku vlasnik ništa ne preduzme, automobil može biti prodat na aukciji ili čak uništen.

Kako izvještava britanski list San, Mendi ni nakon 20-ak dana pošto mu je auto zaplijenjen nije vratio svoj Lamborghini.

"Ben je sjajan fudbaler, ali nije baš vješt kada je riječ o birokratskim detaljima i papirologiji", rekao je neimenovani izvor za britanski tabloid.

"Nije shvatio da mu automobil nije osiguran, čime je napravio monumentalnu grešku".

"On sada očajnički pokušava da je ispravi, ali s obzirom da je prošlo više od 20 dana od zapljene automobila, rizikuje da mu Lambo bude uništen. Policija zna za njegovu želju i rado će mu ga vratiti, ali tek onda kad pruži na uvid potrebne papire."

Iako Mendi ima petogodišnji ugovor vrijedan 52 miliona funti (oko 57 miliona evra) i može da kupi sve što poželi, svakako ne bi želio da mu skupocjeni Lamborghini bude uništen.

U svijetu postoji svega 900 primjeraka Aventador SVJ Coupe, a cijena ovog modela iznosi oko 350.000 evra.

Za pogon koristi 6.5-litarski V12 koji isporučuje 760 KS pri 8.500 o/min.

Maksimalni obrtni moment je 720 Nm i postiže se pri 6.750 o/min što je dovoljno da ovaj dvosjed od 0 do 100 km/h postigne za 2,8 sekundi, a 0-200 za 8,6 uz maksimalnu brzinu od 350 km/h.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije