Auto zanimljivosti

Manhart predstavlja najbrži BMW M8 ikada

Manhart predstavlja najbrži BMW M8 ikada
Foto: N.N. | Manhart predstavlja najbrži BMW M8 ikada

Ukoliko vam BMW M8 Competition model nije bio dovoljno brz, njemački tjuner, Manhart Performance, upravo ga je modifikovao.

Motor slavnog automobila, 4.4 litarski twin-turbo V8, unapređen je tako da izbacuje 823 konjske snage i 1.050 Nm obrtnog momenta. Kako tjunerska kuća kaže, Manhart MH8 800 može ubrzati od nula do sto kilometara na čas za 2.6 sekunde, što je znatno poboljšanje u odnosu na 3.2 sekunde fabričkog M8 modela.  Na taj način, ovo je postao najbrži BMW M8 svijeta, a ujedno i jedan od najbržih automobila ikada.

Na eksterijeru ove zvijeri, mogu se primjetiti neke vizuelne poslastice i prilagođavanja, poput agresivnijeg prednjeg i zadnjeg spojlera, difuzora, zlatnih akcenata, zadnjih prigušivača sa daljinskim upravljanjem od nehrđajućeg čelika, sa opcionim karbonsko-keramičkim detaljima.

Unutar vozačke kabine, model je dobio karbonski paket, pa su mu zamjenjene pedale i volan, kako bi se idealno uklopile sa ostatkom teme. Manhart je predstavio ovaj automobil u saradnji sa AutoTopNL, gdje zvijer na njemačkom Autobanu ubrzava do 311 kilometara na sat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije