Auto zanimljivosti

Medvjed ušao u auto, pogledajte šta je ostalo

Medvjed ušao u auto, pogledajte šta je ostalo
Foto: PrintscreenYoutube | Medvjed ušao u auto, pogledajte šta je ostalo

Medvjedi se bude iz zimskog sna i jako su gladni. A to vrlo dobro znaju stanovnici Kolorada, pa čak i Denvera do čijeg predgrađa se u potrazi za hranom znaju uputiti gladni medvjedi.

Jedan takav slučaj zabilježen je nedavno kad je medvjed u potrazi za hranom ušao u Subaru Forester, javlja CBS 4 Denver.

Kad se vlasnica auta Kejt Sigel uputila na posao, imala je šta vidjeti. Garažna vrata bila su otvorena, a dobrano razvaljen bio je i automobil parkiran ispred garaže

"Daljinski za garažna vrata je bio vani i na njega je medvjed nehotice stao i tako slučajno otvorio garažna vrata. Na sreću, smeće je već bilo vani pa u garaži nema štete", rekla je Kejt za TV stanicu.

No medvjed je pokušao ući u auto parkiran ispred garaže jer ga je nešto jako privlačilo. Kasnije se utvrdilo da su to bili upravo gumeni bomboni u obliku medvjedića koji su slučajno ostali u autu zapakovani kao dio poklona.

I tu nije stao pa je u potrazi za hranom dobrano obradio interijer automobila i uništio svaki pedalj kabine. Kako je uspio lako se kretati kabinom i na kraju pobjeći u šumu, Kejt pretpostavlja da se radilo o mladom medvjedu. U svakom slučaju, naučila je lekciju.

(index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije