Auto zanimljivosti

Mehaničar tužio Teslu zbog defektnog automobila i dobio presudu

Mehaničar tužio Teslu zbog defektnog automobila i dobio presudu
Foto: Tesla | Mehaničar tužio Teslu zbog defektnog automobila i dobio presudu

Angel Galtan kao veliki fan vozi Tesline automobile od 2013. godine, a u septembru 2020. je odlučio da kupi Teslu Model 3. Veselje nije dugo trajalo jer je ubrzo nakon preuzimanja uočio niz problema na automobilu, navodi Index.hr.

I dok je mogao da pređe preko očiglednih problema vezanih za sam kvalitet u vrijeme dok kompanija Tesla još nije stasala, sada mu je to neprihvatljivo, rekao je nesrećni vlasnik Tesle u intervjuu za El Periodico de España.

Najozbiljnija greška koju je uočio na automobilu je bila loše izveden zavareni spoj koji je popustio. Probleme je našao i na unutašnjim panelima, a automobil je isporučen i s različitim zazorima između pojedinih dijelova, pa čak i potrošenim brisačima vjetrobrana.

"Auto je došao s loše odrađenim varovima na karoseriji. Rekli su mi da je to smiješan problem i neka zaboravim. Imao sam opciju da vratim auto putem interneta drugog dana, ali sam propustio rok jer sam bio poslovno spriječen. Onda su mi dali opciju da ga zavare, ali to nisam dozvolio na novom automobilu", rekao je Galtan.

On je zato odlučio da pravdu potraži na sudu. Sud je odlučio da Tesla mora da vrati puni iznos koji je potrošio na kupovinu Modela 3.

Presuda je izrečena na prvostepenom sudu u mestu Fuenlabrade, a radi se o 62.330 evra, koliko Tesla Motors mora da uplati Ángelu Gaitanu.

Upravo toliko je on platio Model 3 Long Range s doplatama.

"Mada je vještak insistirao da procijenjeni nedostaci ne ugrožavaju strukturni integritet ili bezbjednost vozila, dokazano je da vozilo ne zadovoljava standarde kvaliteta koji se očekuju od prestižne marke kao što je Tesla", stoji u obrazloženju sudske odluke.

U međuvremenu je mehaničar sve svoje probleme objavio na društvenim mrežama, te tako Tesli obezbijedio i negativnu reklamu. El Periodico izvještava da u španskoj pravnoj istoriji nema sličnih slučajeva, ali da je u svijetu zabilježeno da je jedan vlasnik Tesle dobio sličan slučaj na sudu u Kini.

Ali tu izgleda neće stati. I dok se očekuje žalba Tesle na presudu španski serviser je postao mjesto utjehe za brojne vlasnike Tesli: "Svake nedjelje mi dolaze vlasnici Tesli u Španiji koji imaju iste probleme. Ja ih savjetujem kako da se žale i pokrenu prigovor. Neki kvarovi su vrlo ozbiljni i skupi".

(Telegraf)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije