Auto zanimljivosti

Mercedes AMG slavi 55. rođendan

Mercedes AMG slavi 55. rođendan
Foto: Unsplash/-Théo | Mercedes AMG slavi 55. rođendan

Inženjeri Hans Verner Aufreht i Erhard Melher, osnovali su 1967. kompaniju koja se zauvijek našla u "kući slavnih" u oblasti performantnih automobila i sportskih brendova.

Danas tu kompaniju poznajemo kao Mercedes AMG, a ona upravo slavi 55 godina postojanja. U to ime, u Afalterbahu su lansirali novu promotivnu kampanju.

Ona se vrti oko maksime "55 godina - promjena igre". Kolo vode legendarna Mercedes AMG vozila kao što su 300 SEL 6.9 AMG trkač, 300 E 5.6 "The Hammer", CLK DTM i SLS AMG Electric Drive.

Naravno, nedavno predstavljena serijska verzija Mercedes AMG Onea, koji tehnologiju iz Formule 1 eksploatiše u svrhu serijskog hiperautomobila, jedna je od glavnih zvijezda kampanje. Hibridna pogonska tehnologija je direktno prenesena s trkačke staze na drum po prvi put. Bar tako tvrdi Mercedes AMG.

U međuvremenu, Vision AMG dizajnerska studija predstavlja mali uvid u budućnost ove marke. Kupe s četvoro vrata koristi novu nezavisnu AMG.EA platformu, koja se trenutno razvija za čisto električne performantne modele s revolucionarnom e-drive tehnologijom.

Naravno, sve ovo ne bi bilo isto bez ambasadora brenda. Sedmostruki svjetski šampion u Formuli 1, Luis Hamilton, predvodi niz zvijezda kao što su Dejvid Kultard, Suzi Volf i Will.I.Am. S Kultardom i Volfovom nije potrebno upoznavanje, a Will.I.Am je najnovija slavna ličnost koja promoviše Mercedes AMG električne automobile.

(B92)

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije