Auto zanimljivosti

Mister Bin prodaje Mercedes-Benz 500 E iz 1991.

Mister Bin prodaje Mercedes-Benz 500 E iz 1991.
Foto: vozim.hr | Mister Bin prodaje Mercedes-Benz 500 E iz 1991.

​Classic Car Auctions (CCA) je najavio da će 25. maja u 'Warwickshire Exhibition Centre' organizovati aukciju nekoliko vrhunskih automobila, od kojih najviše pažnje privlači jedan naoko obični Mercedes-Benz 500 E iz 1991.

Ipak, ovde je važnije KO prodaje nego ŠTA prodaje. Da, fantastični 500 E je već dvaput bio u vlasništvu glumca koji je u sferu nedodirljivih ikona komedije odveo likove poput Edmunda Blakadera, Mr. Bina i Džonija Ingliša.

Da, Rouan Atkinson je često tema automobiliskih članaka, bilo da razbija/popravlja svoj voljeni McLaren F1 ili se trka na oldtajmer relijima sa BMW-om 328. Njegova kolekcija je pozmašna, a sada je i manja za pomenuti Mercedes-Benz, koji se našao prvi na listi za odstrijel nakon što je prodao legendarnog Mclarena…za skoro osam miliona funti!

Što se Mercedesa tiče i njega je kupio novog, 1991., pa ga je nakon četiri godine prodao…da bi ga ponovo otkupio nakon 23 godine!

Jedan od 29 komada 500 E s levim volanom u VB ima serijski petolitarski V8 koji čupa do 100 km/h za 5,5 s…neodoljivo! Kilometraža? 310.000 km, što samo govori koliko je Edmund Blackadder uživao u njemu…

(Vozim.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije