Auto zanimljivosti

Mitsuoka Ryugi je Toyota Corola u britanskom odijelu (FOTO, VIDEO)

Mitsuoka Ryugi je Toyota Corola u britanskom odijelu (FOTO, VIDEO)
Foto: Mitsuoka | Mitsuoka Ryugi je Toyota Corola u britanskom odijelu (FOTO)

Iz kompanije koja je Hondu Civic pretvorila u lažni Dodge Challenger, dolazi Toyota Corolla koja glumi da je starinska britanska limuzina.

Riječ je o japanskoj firmi Mitsuoka. Njihov model Ryugi postoji od 2014. a sada je unaprijeđen dodatnom opremom, zadržavajući najblaže rečeno nesvakidašnji spoljašnji izgled, piše Motor1.

Sa neobičnim prednim dijelom koji podsjeća na britanski Rover P5 iz kasnih 1950-ih ili Jaguar Mark II iz iste ere, Mitsuoka Ryugi dolazi u limuzinskoj i karavan verziji.

Ispod neobične karoserije nalazi se Corolla prethodne generacije JDM (E160), koja se još proizvodi kao Corolla Axio sedan i Corolla Fielder karavan - uprkos činjenici da je najnovija generacija (E210) lansirana još 2018.

Od 2022. Toyota pravi staru verziju isključivo kao flotno vozilo, navodi časopis Best Car.

Ryugi dolazi u verzijama sa prednjim i pogonom na sve točkove, u kombinaciji sa petostepenim manuelnim ili kontinualno promenljivim menjačem (CVT).

Mitsuoka nudi ažurirani Ryugi sa 1.5-litarskim benzinskim motorom koji radi samostalno ili u hibridnoj opciji.

Za 2024. automobili dobijaju više novina, uključujući retrovizor sa automatskim zatamnjivanjem. Takođe, sve verzije osim osnovne sada dolaze sa prednjim i zadnjim parking senzorima.

Kao i kod drugih Mitsuoka modela, prilagođavanje je ograničeno na eksterijer pošto je kabina u velikoj meri preneta sa standardne Corolle. Kompanija samo stavlja svoju značku na volan i logo na sjedišta, i tu se intervencije u enterijeru uglavnom završavaju.

Ovakva radikalna karoserija u kombinaciji sa "dosadnim" enterijerom čini Ryugi još čudnijim, ali to se nekima očigledno dopada, čim se auto prodaje.

Cijene počinju od 20.300 dolara i dostižu maksimalnih 27.200 dolara za model sa najvišim paketnom opreme, navodi b92.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije