Auto zanimljivosti

Moskovskim ulicama patroliraju električni automobili

Moskovskim ulicama patroliraju električni automobili
Foto: N.N. | Moskovskim ulicama patroliraju električni automobili

Koncern "Kalašnjikov" proizveo je 30 elektromotora "Pulsar" i četiri električna automobila "Ovum" koji su naručile moskovske vlasti, saopštila je kompanija.

Vozila će koristiti moskovska policija tokom Svjetskog prvenstva u fudbalu u Rusiji.

Motocikl "Pulsar" može da razvije brzinu do 100 kilometara na čas, a napunjen može da pređe 150 kilometara. Električni motocikli "Kalašnjikova" prikazani su 2017. godine, nakon čega je koncern uzeo u obzir primedbe i sada je predao kupcima prvu seriju, saopštili su predstavnici kompanije.

Električni automobil "Ovum" može da razvije brzinu do kilometara na čas i sa jednim punjenjem može da pređe 150 kilometara, a tokom testiranja njegova maksimalna brzina biće ograničena na 30 kilometara na čas.

U koncernu su objasnili da je to urađeno iz bezbjednosnih razloga, pošto se električni automobili mogu koristiti i na trotoarima. Broj putničkih sjedišta moći će da se mijenja u zavisnosti od potreba gradskih službi.

"Pulsar" i "Ovum" su razvijeni u Rusiji. Na pitanje da li će se naći u slobodnoj prodaji, predstavnici "Kalašnjikova" su odgovorili da su motocikli i automobili trenutno na testiranju.

Prema riječima zamenika direktora koncerna Vladimira Dmitrijeva, nova vozila će obezbijediti "maksimalno brz odgovor i nadzor poštovanja reda na moskovskim putevima".

(Sputnik)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije