Auto zanimljivosti

Mostarska kopija Teslinog Cybertrucka postala hit u svjetskim medijima

Mostarska kopija Teslinog Cybertrucka postala hit u svjetskim medijima
Foto: Facebook | Mostarska kopija Teslinog Cybertrucka postala hit u svjetskim medijima

Cybertruck iz BiH je za mnoge najvernija replika originala do sada.

Za kopiju Teslinog kamioneta iz Mostara saznalo se prije mesec dana, kada su se na društvanim mrežama pojavile prve fotografije vozila koje predstavlja veoma uspjelu repliku modela Cybertruck.

Mostarska tehnološka kompanija STARK, njen vlasnik Igor Krezić (inače obožavalac Tesle) i direktor Mario Ćorić sa timom svojih ljudi, među kojima značajno mjesto zauzima i jedna žena inženjer mašinstva Mila Marić, osmislili su i realizovali ideju - napraviti što vjerniju kopiju originala.

Kao osnovu su uzeli Fordov kamionet F-150. Njihov model, dakle, nije pogonjen strujom kao Teslin, ali izgleda prilično uvjerljivo.

U međuvremenu, priča o ovom zanimljivom poduhvatu je dospela do svetskih medija. Kako prenosi Index.hr, o svemu se raspisao i Rojters, koji je otkrio da je projekat nastajanja replike Cybertrucka bio delimično usporen pandemijom koronavirusa, pa je na kraju trajao osam mjeseci.

Cybertruck, naravno, privlači pažnju svuda gdje se pojavi, pa je tako Mario Ćorić za Rojters kazao da mnogi u Bosni i Hercegovini i ne znaju za Teslin kamionet, pa su mislili da se radi o tenku.

Ćorić je rekao i da sada pokušavaju da registruju kamionet kako bi ga mogao legalno voziti, ali problem su oštre ivice vozila kakve su zabranjene u BiH.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije