SP Qatar 2022.

Auto zanimljivosti

Na današnji dan prije 14 godina rekli smo zbogom Zastavi 101

Na današnji dan prije 14 godina rekli smo zbogom Zastavi 101
Foto: Screenshot/Facebook/Oficijalna stranica Zastava 101 foruma | Na današnji dan prije 14 godina rekli smo zbogom Zastavi 101
N.N.

Zastava 101, lagendarni Kec/Stojadin proizvodio se punih 37 godina, a u tom periodu je izrađeno 1.045.458 primjeraka od čega je 224.851 vozilo izvezeno u zemlje širom svijeta.

Posljednji 101 sišao je sa proizvodne trake 21. novembra 2008. godine, što je ujedno bio i posljednji proizvedeni domaći automobil, podsjeća Zastava 101 forum.

Koliko god da danas djeluje nevjerovatno, Zastava 101 je najuspješniji model jugoslovenske auto-industrije. Proizveden je u daleko većem broju primjeraka u odnosu na Fiću i Juga, a svoje mjesto u istoriji automobila zauzima i kao začetnik klase Golf.

Stojadin, Kec ili Stojka, svejedno, može da se pohvali da je prvi model koji je objedinio prednji pogon, poprečno postavljen motor, nezavisno ogibljenje na obje osovine, od čega je napred mekferson, i peta vrata gepeka.

Bio je praktično prvi moderan hečbek na svijetu, pojavivši se na tržištu tri godine prije Golfa.

Da je Stojadin derivat Fiata 128, to već svi znaju. U vrijeme kada je u Kragujevcu počela proizvodnja (15. oktobar 1971.), italijanski original je već dvije godine bio na tržištu, a proglašen je za automobil godine 1970. i okarakterisan kao vozilo koje je ispred svog vremena – sa odličnim kočnicama i izvanrednim upravljanjem.

Još nešto je Fiat 128 učinilo veoma naprednom za svoje vrijeme – motor. Bio je to prvi auto sa novim Fiatovim SOHC motorom.

Konstruisao ga je Aurelio Lampredi, a glavne karakteristike motora su bile da je bregasto vratilo u aluminijumskoj glavi pogonjeno nazubljenim kaišem.

Ovakav koncept je deceniju kasnije, početkom osamdesetih godina bio prihvaćen od većine proizvođača automobila, ali je krajem šezdesetih bio vrlo neuobičajen. 

U stvari, kažu da je koncepcija preuzeta sa tadašnjih Ferrarijevih motora, koje je konstruisao takođe legendarni Lampredi.

Prvi primjerci su prikazani na Sajmu automobila u Beogradu 15. marta 1971. godine, a serijska proizvodnja u Kragujevcu počinje tačno sedam mjeseci kasnije.

Tokom 37 godina proizvodnje, uslijedilo je mnogo estetskih i tehničkih izmjena, ali i različitih verzija.

Zastava je izvozila Keca u veliki broj zemalja Zapadne Evrope kao što su Francuska, Njemačka, Luksemburg, Švajcarska, Belgija, Holandija i Velika Britanija.

Balkan i Centralna Evropa su takođe bili pokriveni, a osim što se prodavao u Grčkoj, Bugarskoj, Rumuniji, Mađarskoj i Čehoslovačkoj, sklapao se i u Poljskoj.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije