Auto zanimljivosti

Na prodaju lični električni auto kralja Čarlsa III (FOTO)

Na prodaju lični električni auto kralja Čarlsa III (FOTO)
Foto: Historics Auctioneers | Na prodaju lični električni auto kralja Čarlsa III (FOTO)

Lični električni automobil marke Jaguar britanskog kralja Čarlsa III biće prodan na aukciji po cijeni od 70.000 funti (oko 82.000 evra).

On je kupio Jaguar I-Pace 2018. godine, što je prvi potpuno električni automobil u vlasništvu nekog člana kraljevske porodice.

Tadašnji princ od Velsa preuzeo je automobil u septembru 2018. nakon što je potrošio 60.000 funti na novi automobil, prenosi britanski portal Ekspres. Brzi punjač za dopunu automobila instaliran je u njegovoj londonskoj rezidenciji, Klarens haus, ubrzo nakon što je automobil stigao.

Predstavnik kuće "Historics Auctioneers" i specijalista za automobile Metju Pridi rekao je da će automobil imati trajnu kolekcionarsku vrijednost.

"Oduševljeni smo što ovu kraljevsku ikonu predstavljamo na aukciji. To je neponovljiv dio istorije elektromotorstva. S obzirom na to da je Jaguar I-Pace prestao da se proizvodi pre modela iz 2025. godine, ovo će sigurno ostati najznačajniji primjerak, što će se odraziti u njegovoj sve većoj vrijednosti", naveo je Pridi, prenosi B92

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije