Auto zanimljivosti

Na prodaju rijetki Pagani Huayra Roadster

Na prodaju rijetki Pagani Huayra Roadster
Foto: N.N. | Na prodaju rijetki Pagani Huayra Roadster

​Proizvodnja Pagani Huayra Roadster modela ograničena je na samo 100 primjera širom svijeta, a ovaj automobil je broj 42. Iako je relativno skoro kupljen, ovaj auto se prodaje na aukciji. Iako nije objavljena procjena prije aukcije, može se očekivati da će se prodati za više od tri miliona dolara.

Pagani je predstavio Huayra Roadster na Sajmu automobila u Ženevi 2017. godine. Ovo je posebno upadljiv hiper automobil sa otvorenim krovom koji predstavlja sinonim za luksuz, brzinu, dizajn i automoto industriju.

Ispod haube je 6,0-litarski Mercedes-AMG V12 motor sa dva turbopunjača, koji isporučuje 754 ks i obrtni momenat veći od 1000 Nm. Ova snaga se usmjerava na zadnje točkove putem sedmostepenog automatskog ručnog mjenjača.

Ovaj model je unikatan i zbog još jedne stvari,a to je naknadno urađena karbonska boja koja posjeduje bijele akcente i koja čini da ovaj auto bude još ljepši i privlačniji.

Automobil poželjnijim čini i činjenica da je prešao manje od 350 kilometara i da je u savršenom stanju, tako da je ovo odlična šansa za sve one koji su propustili dodjelu Huayra Roadster-a iz fabrike, jer sada bukvalno mogu dobiti novi model.

(Autoexclusive.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije