Auto zanimljivosti

Najduži automobil na svijetu ima helidrom, bazen i mini-golf

Najduži automobil na svijetu ima helidrom, bazen i mini-golf
Foto: Screenshot/Youtube | Najduži automobil na svijetu ima helidrom, bazen i mini-golf

Izrađen je 1986. godine, a nakon posljednjih modifikacija dužina mu je porasla na više od 30 metara.

Obnovljena limuzina na zvanično mjerenje je stigla 1. marta ove godine. Izmjerenom dužinom od 30,54 metra znatno je nadmašen dotadašnji rekord iz 1986. godine.

A te 1986. slavni proizvođač modifikovanih karoserija Džej Orberg je u kalifornijskom Burbanku stvorio "Američki san" (American Dream), najprestižniju i najdužu limuzinu do tada. Imala je tačno 18,28 metara, a kotrljala se na 26 točkova.

Pokretala su je dva V8 motora, jedan napred i jedan pozadi. Automobil je naknadno produžen na 100 stopa, odnosno 30,5 metara.

Koliko je "Američki san" veliki, najbolje govori podatak da bi uz njegov bok stalo točno 12 primjeraka modela Smart. Ali dužina nije jedina posebnost ovog automobila.

Tako ova limuzina, inače zasnovana na Eldoradu iz 1976. godine, može da se vozi u oba smjera, odnosno njom se može upravljati sa oba kraja vozila.

Automobil nudi neviđen luksuz. Korisnik na raspolaganju ima veliki vodeni krevet, bazen, hidromasažnu kadu, teren za mini-golf, pa čak i helidrom nosivosti preko 2,5 tona. Pritom može da poveze 75 osoba.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije