Auto zanimljivosti

Najjeftiniji Lamborghini Countach na svijetu

Najjeftiniji Lamborghini Countach na svijetu
Foto: Lamborghini | Najjeftiniji Lamborghini Countach na svijetu
N.N.

Ove godine, Lamborghini je predstavio Countach LPI 800-4, modernu interpretaciju kultnog Countacha, remek-djelo dizajnera Marsela Gandinija, tada "karikaturiste" u Bertoneu, legendarnog supersportskog automobila proizvedenog od 1974. do 1990. godine.

Definitivno, Countach je jedna od najvećih zvijezda postera 1980 -ih, pored, naravno, neprikosnovenog Ferrarija Testarosse.

Sumnjivo je koliko je uspješan ovaj savremeni grofovski eksperiment (iako je već rasprodat) jer se mnogi ne slažu da on zapravo izgleda daleko od mitskog pretka i da su zato originalni primerci u velikom porastu, a skupi su čak i ako nude kopiju sa fotografije.

Danas više ne možete pronaći prvi Countach za manje od pola miliona evra, ali ako imate volju i dar za restauraciju, možete ići jeftinije - očekuje aukcijska kuća Historic, koja nudi ovaj primjerak sa fotografijama cijena od 180.000 funti.

To je verzija Lamborghini Countach LP500 S, poznatog i kao "5000 S", evolucija iz 1982. godine sa snažnijim 4,8-litarskim V12 motorom od 380 KS i modernijim enterijerom od prve serije.

Prije nego što se pojavila sljedeća varijanta modela 5000 Kuattrovalvola, napravljena je samo 321 kopija modela 500 S, od kojih je samo 37 primjeraka sišlo sa trake sa volanom na desnoj strani za tržišta Velike Britanije, Australije, Japana.

Prema opisu aukcionara, automobil je bio gotov do 2008. godine "kada je demontiran radi potpune restauracije, međutim, preduzeće zaduženo za restauraciju je propalo, automobil je promijenio vlasništvo, ali je ostao demontiran do danas, prenosi b92.

Rečeno je da je automobil kompletan, uključujući i novo vjetrobransko staklo, dok su svi ostali dijelovi originalni. Dobra stvar, automobil je do sada prešao samo 61.840 kilometara, ali posla će biti mnogo ...

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije