Auto zanimljivosti

Najljepši redizajn klasičnog Mercedes benz modela

Najljepši redizajn klasičnog Mercedes benz modela
Foto: N.N. | Najljepši redizajn klasičnog mercedes benz modela

Mercedes Benz 250 CE je automobil koji predstavlja klasu sam za sebe.

Postoji samo jedan brend koji bi mogao da mu podari više karaktera u odnosu na onaj koji već posjeduje, a u pitanju je Vilner Garage.

Oni su ovoga puta prevazišli sami sebe, jer su pretvorili ikonski Mercedes u unikatni kolekcionarski model, dekorišući njegov enterijer komadima drveta koji potiču iz brodske kabine, prenosi luxlife.

Drvo je bilo dio Riva Aquarama broad, koji je bio izgrađen od mahagonija i abonosa. Brod i automobile kreirani su iste godine, a njihov vlasnik je bio isti arapski biznismen. Iako je Riva brod držan u klimatski kontrolisanom skladištu, 1988.godine je nestao, da bi devetnaest godina kasnije bio pronađen u ruševinama.

Njegov slučaj i dan danas nije riješen. Vlasnik je odlučio da ostatke svog broda iskoristi za redizajn ovog Mercedes modela, koristeći prije svega abonos. Vilner Garage su ovaj projekat shvatili nevjerovatno profesionalno i ponudili su svoja kreativna rješenja, kako bi upotrebili djelove misterioznog čamca sa sasvim dovoljno empatije, kojom su očuvali emociju koju je on emitovao.

Kabina ovog Mercedesa stilizovana je klasičnim detaljima, osim LED svetla i Becker Mexico stereo sistema, koji zadržavaju nivo luksuza u inače retro okruženju. Luksuzni zvučnici zaštićeni su perforiranim Lexan štitovima koji sijaju hladnom plavom bojom, zbog čega su upravo oni najprimamljiviji dio ovog modela. Pod i nebo ovog automobila dobili su LED osvjetljenje, utisnuto u perforiranu alkantaru.

Enterijer je kompletiran braon pojasevima i džepovima vrata koji su napravljeni od kože, pa je tako ovaj model postao komad istorije i umetnosti, sa akcentima abonosa i plave boje, koji miriše na novi automobil, ali i na more.

Foto: Vilner

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije