Auto zanimljivosti

Pratite nas na Google news

Niko nema motor kao ova Honda

Niko nema motor kao ova Honda
Foto: Printscreen YouTube | Niko nema motor kao ova Honda
N.N.

Mnogo puta do sada pisano je o brojnim ludorijama ruskih "antitijunera" iz Garaže 54, ali je sada izgleda i Amerika dobila sličnu ekipu jutjubera kojima na pamet padaju najnevjerovatnije moguće automobilske "majstorije".

Zamjena originalnog motora snažnijim nije ništa novo i prilično je popularno u automobilskom svijetu, a česti "pacijenti" takvih operacija su japanski automobili iz '90-ih godina, kojih i dalje ima u velikom broju.

Oni su popularni i zbog toga što se u njih može "ubaciti" prilično širok spektar različitih pogonskih agregata.

Upravo to je i bio slučaj sa jednom Hondom Civic pete generacije, iz koje je izvađen benzinac zapremina 1,6 litara, a umesto njega ubačen drugi Hondin motor. Dobro ste vidjeli, u pitanju je vanbrodski motor koji je sada zadužen za pokretanje ovog Civica!

Naravno, ovaj "poduhvat" je nastao iz zabave, pa je više egzibicionog tipa i služi da "majstori" dokažu da je i ovako nešto sasvim izvodljivo, piše TopSpeed.

Međutim, imajući u vidu da je komanda gasa i dalje ostala na vanbrodskom motoru, jasno je da je ovo ujedno i jedna od definitivno najluđih zamjena motora koji smo do sada vidjeli.

(Telegraf.rs)

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije