Auto zanimljivosti

Novi BMW M5 u novom nastavku filma "Nemoguća misija"

Novi BMW M5 u novom nastavku filma "Nemoguća misija"
Foto: N.N. | Novi BMW M5 u novom nastavku filma „Nemoguća misija“

„Nemoguća misija – Fallout“ počeće da se prikazuje u bioskopima širom svijeta od 27. jula, a kompanija BMW je tek otrkila informaciju da je jedan od zvaničnih partnera ove popularne filmske franšize.

Partnerstvo je počelo još 2011. godine, sa četvrtim dijelom ovog filma „Ghost Protocol“, gdje smo imali prilike da vidimo neke od tada novih BMW modela, a isto će se desiti u ovom, najnovijem filmskom ostvarenju.

Među automobilima koji će se pojaviti u filmu u „Fallout“ su potpuno novi BMW M5 i sedan Serije 7. Takođe ćemo imati priliku da vidimo i model Serije 5 iz 1986. godine, kao i R nineT Scrambler motocikl.

Naime, M5 će se često pojavljivati u filmu, a on je opremljen BMW M Performance dijelovima, među kojia su i poklopci retrovizora izrađeni od ugljenikovih vlakana i crna „kidney“ maska (rešetka) hladnjaka.

Naime, ovaj automobil ispod haube posjeduje twint-turbo V8 agregat radne zapremine 4,4 litara koji razvija 592 konjske snage i 750 Nm obrtnog momenta. Agregat je povezan sa osmostepenim automatskim mjenjačem preko kog se snaga šalje svim točkovima. Zahvaljujući ovoj konfiguraciji, novi M5 od 0 do 100 km/h ubrzava za samo 3,4 sekunde i postiže maksimalnu brzinu od 305 km/h.

BMW nije dao puno informacija o ostalim modelima te kompanije koji će se pojavljivati u filmu, ali je navedeno da će gore pomenuti motocikl biti „dio jurnjave kroz Pariz“, kao i da će model Serije 5 iz 1986. godine „biti dio adrenalinskih scena koje će postaviti nove standarde na filmu u akcionom žanru“.

Pored toga što je obezbijedila automobile za snimanje filma, kompanija BMW će lansirati i „Mission to Thrill“ kampanju, čiji će cilj biti promocija filma i proizvoda te kompanije.

Glavne uloge u novom nastavku filmske franšize „Mission: Impossible – Fallout“ tumače Tom Kruz kao Itan Hant, Alek Boldvin, Sajmon Peg i Ving Rejms.

Još uvijek se ne zna puno informacija o radnji filma, ali smo sigurni da će IMF ekipa biti u trci sa vremenom nakon što nešto pođe naopako.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije