Auto zanimljivosti

Od Lego kockica napravljen Mercedes W196R koji je vozio Fangio

Od Lego kockica napravljen Mercedes W196R koji je vozio Fangio
Foto: Screenshot/Automania | Od Lego kockica napravljen Mercedes W196R koji je vozio Fangio

Svako malo naletimo na nevjerovatne Lego ideje koje traže pažnju. Ovo je jedan od njih - kopija 1/8 legendarnog trkačkog automobila Mercedes-Benz W196R Formule 1.

Izradio ga je korisnik Lego Ideas LEnoGO, ovo je jedan od najboljih koji smo ih vidjeli do sada, a voljeli bismo da to postane službena verzija.

Trenutno smo neodlučni izgleda li ova Srebrna strijela bolje od trkačkog automobila Lego Auto Union koji smo vidjeli prije. Mercedes-Benz W196R, posebno broj 12, dio je porodice Mercedesovih trkačkih automobila koji su obilježili povratak proizvođača automobila u moto sport 1954, prenosi automania.hr.

U rukama Juana Manuela Fangia bio je uspješan povratak, osvojivši i svjetski F1 naslov i svjetsko prvenstvo sportskih automobila u roku od dvije godine.

Bilo je samo 14 primjeraka ikad napravljenih W196R od kojih postoji još samo njih 10. Prava Srebrna strijela sa šasijom 006/54 na kojoj se temeljila Lego izada preostali je primjerak koji postoji u privatnim rukama, aukciji je ponuđeno nevjerojatnih 24,4 milijuna dolara u srpnju 2013.

Sličnost stvarnog automobila i gore izrađene Lego Ideas nevjerojatna je, jer vlasnik čak fotografira u istom kutu i pozadini kao i original. U galeriji su slike rame uz rame s dijelom na aukciji.

Za izradu srebrne strelice Lego Ideas korišteno je više od 1.600 komada, s operativnim sustavom upravljanja, otvorima za zrak koji možete otvoriti i uklonjivim poklopcem motora. Kao što je spomenuto, ovo nije službena verzija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije