Auto zanimljivosti

Održana treća po redu Fićijada: Starije Užičane preplavila nostalgija

Održana treća po redu Fićijada: Starije Užičane preplavila nostalgija
Foto: Arhiva | Održana treća po redu Fićijada: Starije Užičane preplavila nostalgija

Fićo nije samo automobil, već simbol posebnog načina života i to najbolje dokazuju zaljubljenici u ovaj vremešni automobil koji se nekoliko puta godišnje okupljaju na Fićijadama širom bivše Jugslavije.

Vozači fića okupili su se u nedjelju i u Zlakusi, kako bi otpočeli treću po redu Fićijadu pod nazivom "Fićom kroz selo 2022". Ovogodišnja ruta bila je Zlakusa – Užice – Zlatibor – Zlakusa, prenosi RINA.

"Ovo je pravi praznik za oči. Toliko fića na jednom mestu, vraćaju me u dane kad je to bilo najčešći automobil na ulicama Užica. To je neuništivo vozilo, evo i ovi oldtajmeri odlično idu", rekao je Svetislav Pavlović iz Užica tokom izložbe fića na Trgu partizana.

Raznobojne i različite generacije fića privukle su veliki broj kako meštana tako i turista na našoj "zlatnoj planini". Kako posjetioci i ljubitelji fiće tvrde, Fićijada u njima budi nostalgiju, a najveću pažnju su im privukle fiće najstarije generacije.

Skup fića na Zlatiboru počeo je u 13.30 i trajala je do 15.00 kada su vozači krenuli nazad ka početnoj tački – Zlakusi.

Organizatori ove manifestacije su Etno udruženje "Zavičaj" iz Zlakuse, Etno park "Terzića avlija" i užički fićisti, uz podršku Grada Užica i TO Zlatibor.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije