Auto zanimljivosti

Oduzeli mu auto samo 10 minuta nakon što ga je kupio

Oduzeli mu auto samo 10 minuta nakon što ga je kupio
Foto: N.N. | Oduzeli mu auto samo 10 minuta nakon što ga je kupio

Novopečenom vlasniku supresportskog McLarena 600LT kanadska policija privremeno je oduzela automobil zbog prebrze vožnje.

Kako izvještava CTV News, 39-godišnji vozač iz Vankuvera zaustavljen je zbog prekoračenja brzine svega 10-ak minuta pošto je preuzeo svoj superautomobil iz jednog prodajnog salona. 

Policija je utvrdila da je vozio 161 km/h na dionici gdie ograničenje iznosi 90 km/h, pa mu je skupocieni McLaren 600LT oduzet na sedam dana.

Osim što će neko vrijeme biti lišen uživanja u svom novom supersportskom automobilu, vlasnik McLarena čija početna cijena iznosi oko 250.000 dolara moraće da plati i novčanu kaznu zbog prebrze vožnje u iznosu od 368 dolara.

McLaren 600LT debitovao je prošlog ljeta sa 3.8 litarskim bi-turbo V8 motorom koji proizvodi ravno 600 konjskih snaga, dok je maksimalni obrtni moment 620 Nm. Automobil od 0 do 100 km/h stiže za svega 3,2 s, dok mu je do 200 km/h potrebno 9,5 sekundi. Maksimalna brzina je 328 km/h.

I dok suma od 368 dolara, koliko će platiti ovaj bahati vozač, ne predstavlja veliki izdatak za osobu koja je u stanju da za automobil izdvoji četvrt miliona dolara, nemogućnost vožnje tokom narednih sedam dana verovatno je frustrirajuća za nekog ko je tek kupio svoju skupocenu igračku na četiri točka.

(B92)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije