Auto zanimljivosti

Ovaj Lamborghini bi mogao da bude prodat za milion dolara

Ovaj Lamborghini bi mogao da bude prodat za milion dolara
Foto: Ilustracija/Arhiva | Ovaj Lamborghini bi mogao da bude prodat za milion dolara

Countach već dugo fascinira ljubitelje automobila zahvaljujući svom "vanzemaljskom" dizajnu i vrhunskim performansama, a sada jedan fantastičan primjerak ide na aukciju.

Riječ je o modelu Lamborghini Countach 25th Anniversary Edition iz 1990. godine, odnosno posljednje u kojoj se obavljala proizvodnja, a prešao je samo 249 kilometara. Isporučen je kompaniji Clark Motor Company u Ohaju, gdje će biti prodat na aukciji ovog mjeseca.

Automobil je prvobitno prodat ljekaru iz Detroita sa 138 kilometara na satu, što znači da je prešao samo 131 kilometar otkako je stigao u "privatne ruke". Od toga se 20 kilometara može pripisati distributeru koji ga je između 2010. i 2020. godine čuvao u svom vlasništvu u izlogu, a vožen je tek na kratkim distancama kako bi se provjeravala ispravnost.

Ovaj Lamborghini je toliko originalan da su na njemu još uvijek Pirelli P Zero gume s kojima je isporučen prije 33 godine, navodi Klix.

Automobil je lakiran u metalik crnu boju, dok je unutrašnjost presvučena kožom. Uz Countach ide sva prateća dokumentacija, pa čak i račun od 275.000 dolara. Današnja vrijednost bi bila 615.762 dolara, ali očekuje se da će novi vlasnik izdvojiti između 750.000 i 1.000.000 dolara.

(Autoblog.rs)

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije