Auto zanimljivosti

Pratite nas na Google news

Ovako izgleda "sređeni" Zaporožac

Ovako izgleda "sređeni" Zaporožac
Foto: N.N. | Ovako izgleda "sređeni" Zaporožac
N.N.

Da nekim starim sovjetskim automobilima i dalje ima života, potvrđuje i ovaj Zaporožac, sada u roadster formi, kojeg je "sredio" jedan bjeloruski entuzijasta.

Oni nešto stariji, sigurno se još uvijek sjećaju Zaporošca, sovjetskog automobila iz ’60-ih godina, koji je trajao praktično sve do raspada SSSR-a. Zapravo, mislimo prije svega na drugu generaciju, ZAZ-966 i 968, koji su bili prilično čest prizor i na našim putevima.

E pa upravo jedan takav primjerak, 968-ice, jedan bjeloruski entuzijasta pretvorio je u, mora se priznati, više nego atraktivno kabriolet vozilo koje čak i danas izgleda prilično u skladu sa vremenom, za razliku od većine drugih sovjetskih vozila, naročito kada se pogleda enterijer.

Zapravo, ovo i nije kabriolet već roadster, budući da ima mjesta samo za dvije osobe, a da se iza njih sada nalazi poseban prostor (gdje je nekada bila zadnja klupa), koji je preuređen za smještaj platnenog krova. Jer, nemojte zaboraviti, Zaporožac je imao motor pozadi, dok se prtljažnik nalazio ispred kabinskog dijela.

(topspeed.telegraf.rs)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije