Auto zanimljivosti

Ove stvari treba imati u automobilu, korisne su i mogu vam poslužiti

Ove stvari treba imati u automobilu, korisne su i mogu vam poslužiti
Foto: xdigitalphotos/Pixabay | Ove stvari treba imati u automobilu, korisne su i mogu vam poslužiti
N.N.

​Postoji mnogo praktičnih trikova kojima možete riješiti probleme s automobilom koji vam se mogu dogoditi kada idete na putovanje ili kada idete kući s posla.

Ove stvari bi trebalo da držite u svom automobilu jer mogu biti vrlo korisne, a s druge strane, jako su jeftine i nećete na njih potrošiti puno novca.

Turpija za nokte za prekrivanje ogrebotina

Turpija za nokte je vjerovatno jedna od najkorisnijih stvari koje treba držati u autu tokom zimskih mjeseci. Kada vam se gumena traka prekrije prljavštinom od snijega, ona neće raditi tako dobro na vašem vjetrobranskom staklu.

Način rješavanja ovog problema je skidanje brisača i trljanje turpijom za nokte. Na ovaj način ćete biti potpuno spremni za putovanje koje ste planirali.

Regenerator za kosu za sjaj

Ako želite da zadržite svoj automobil sjajnim i zaustavite pojavu mrlja od vode, idealno je koristiti regenerator za kosu.

Prvo uzmite kantu vode i dodajte sapun za pranje automobila. Zatim operite automobil ravnim potezima, ali svakako isperite odmah nakon što završite.

Promijenite vodu u kanti ako se zaprlja. Nakon što ste sve oprali, dodajte pola šoljice regeneratora za kosu u kantu i uzmite krpu pa pređite njome po automobilu. Isperite ga, osušite drugom krpom i to je to! Vaš auto će se sijati.

Ako želite vruću hranu

Ako ste zabrinuti da će vam se hrana ohladiti na putu do kuće, stavite hranu na sjedište i uključite grijač sjedišta. Ovo funkcioniše s bilo kojom vrstom hrane.

Filter za kafu

Filter za kafu pomoći će vam da održite auto donekle čistim. Držite nekoliko u autu. Jednostavno utapkajte malo maslinovog ulja na filter za kafu, a zatim s njim obrišite unutrašnjost auta. Možete ga koristiti na kožnim sjedištima i na unutrašnjosti vrata.

Plastična posuda kao korpa za smeće

Postoji mnogo stvari koje možete koristiti kao kantu za smeće u svom automobilu kako biste ga održavali čistim, ali najzgodniji predmet bila bi prazna kutija za žitarice. Kutija za žitarice ima poklopac koji sprječava da vam se smeće prospe tokom vožnje, a poklopac takođe može pričvrstiti kesicu za smeće unutra. Neće zauzeti previše prostora za noge na suvozačevom sjedištu, jer je krut i lako se pomjera u stranu.

Bočica tableta za čuvanje novčića

Mnogi od nas imaju gomilu sitneža razbacanog po automobilu. Najlakši način da riješite problem je da ih sve čuvate u staroj bočici za tablete.

Gumene kuhinjske rukavice za uklanjanje dlake kućnih ljubimaca

Stavite gumene rukavice i umočite prste u vodu da budu malo vlažne, a zatim ih protrljajte preko auto sjedišta. Primijetićete da za njih dlake kućnih ljubimaca lako prijanjaju, piše Brightside.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije