Auto zanimljivosti

"Ovo je najzabavniji električni auto"

"Ovo je najzabavniji električni auto"
Foto: Screenshot/YouTube | "Ovo je najzabavniji električni auto"

Nije najbrži auto, bezobrazno je skup, ali je "najzabavniji električni auto".

Ferrarijeva privatna staza, La Pista di Fiorano, slavi pola vijeka postojanja, a sad je na nju stigao i prvi električni "sportista". U pitanju je Ferrari 250 Testa Rossa, ali u nešto drugačijoj razmeri i sa električnim pogonom.

Kad kažemo da iza ovog automobila stoji Little Car Company, stvari postaju jasnije. U svakom slučaju, malo ko je očekivao da će ovaj automobilčić stići na slavnu stazu.

Doveli su ga Top Gear i Ollie Kew za upravljačem. Kako je Ferrari aminovao izradu ovakve replike, stvorena je prilika da se automobilčić s nejakim pogonom pojavi u društvu najbržih na svijetu i isproba ovaj gotovo sveti asfalt.

Konkretno, radi se o 16,2 KS maksimalne snage i maksimalnoj brzini od 80 km/h. A za razliku od Baby Bugattija, ova je igračka znatno upravljivija, objašnjava Kew. To i nije čudno ako se zna da ova originalna replika košta čak 94.000 evra.

"Ovom stvari se upravlja predivno. Veoma je stabilan i ima neke karakteristike velikih sportskih automobila", kaže Kew.

Ianče, rekord kruga drži F1 bolid Ferrari 2004, kojim je upravljao Šumaher, sa vremenom od jedan minut 19 sekundi.

Električni "Ferrari" je posao odradio za 2:26.97 min, što je dovoljno da bude prvi i najbrži električni auto na Ferrarijevoj stazi.

Nije najbrži automobil, bezobrazno je skup za igračku, ali je "najzabavniji električni auto", zaključili su u Top Gearu.

(Index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije