Auto zanimljivosti

Ovo su automobili u kojima se najudobnije sjedi

Ovo su automobili u kojima se najudobnije sjedi
Foto: Nissan | Ovo su automobili u kojima se najudobnije sjedi
N.N.

Američka kompanija J.D. Power, koja se bavi analizom tržišta u različitim oblastima, poznata je po različitim analizama kvaliteta i rangiranju osobina automobila, koja otkrivaju koji modeli zadaju najmanje glavobolja svojim vlasnicima.

Ovoga puta riječ je o kvalitetu sjedišta i zadovoljstvu kupaca njima. U jednom od posljednjih istraživanja, anketa J.D. Powera je obuhvatila iskustva 110.827 kupaca vozila u SAD iz 2021. godine, poslije 90 dana vlasništva (od februara do jula ove godine).

Kao što je to u njihovim istraživanjima obično slučaj, i kvalitet sjedišta je mjeren brojem problema koji se javljaju na 100 registrovanih vozila (PP100). Što je ta brojka manja, kvalitet je bolji.

Prema tom kriterijumu, Hyundai Elantra se kotira u samom vrhu u kategoriji kompaktnih automobila sa samo 5,7 poena. Honda Civic i Volkswagen Golf su na drugom, odnosno trećem mjestu u istoj klasi.

Hibridna Honda Clarity (model za američko tržište) je najbolja u D segmentu sa 5,3 poena, dok Dodge Charger i Nissan Maxima ne zaostaju mnogo njom.

Nissan Rogue (kod nas poznat kao X-Trail) vodeći je u segmentu kompaktnih SUV/krosover automobila. Sa ocjenom od 4,2 poena, to je ujedno najbolji automobil u ukupnom plasmanu među vozilima svih kategorija, koji je nadmašio i neke premijum marke, prenose Vrele Gume.

Za njim slijede Ford Mustang Mach-E i Honda CR-V.

U kategoriji srednjih i velikih SUV/krosover modela, najbolje su se pokazali Chevrolet Blazer, Hyundai Palisade i Nissan Murano.

Među premijum proizvođačima, Porsche 718 Cayman je vodeći u kategoriji automobila, dok u SUV/krosover segmentu vodi Lexus UX. Listu najboljih u premijum segmentu zaokružuju Lexus RC i Genesis G90, dok su u segmentu velikih SUV automobila to Lexus LX i BMW X4, piše Telegraf.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije