Auto zanimljivosti

Pao na vozačkom ispitu, pa tužio auto školu

Pao na vozačkom ispitu, pa tužio auto školu
Foto: Wikimedia | Pao na vozačkom ispitu, pa tužio auto školu
N.N.

Tinejdžer iz Kalifornije je nedavno pao na vozačkom ispitu zbog nečega što nije on napravio, već Tesla Model 3 u kojem je polagao ispit.

U razgovoru s lokalnim medijima, 16-godišnji Brus Rozenblum je rekao da je riječ o Teslinom sistemu regenerativnog kočenja.

"Na samom početku testa instruktorka me je upozorila da auto sam od sebe usporava, kao na znaku stop. I rekla mi je da se to već dogodilo dva puta, prije nego što smo uopšte napustili parking. Onda nastavljamo s testom. Učinio sam sve što test traži, nakon čega mi je rekla da sam pao‘, prisjetio se Rozenblum.

Iako se sistem regenerativnog kočenja Modela 3 može onemogućiti, Brusu nije rečeno da deaktivira sistem, piše Jutarnji.hr. 

Dječakov otac, Nil, podnio je tužbu protiv lokalne kancelarije autoškole, i nakon što su mediji počeli da izvještavaju o priči, odeljenje autoškole za terenske operacije je Brusu dalo vozačku dozvolu.

Brus ja na sreću dobio svoju vozačku dozvolu, a autoškola je svom osoblju izdala smjernice da se sistem regenerativnog kočenja više ne može koristiti kao razlog za ocjenjivanje greške u vožnji.

(b92)

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije