Auto zanimljivosti

Penzioner izbjegao plaćanje putarine, dvije godine putovao za džabe

Penzioner izbjegao plaćanje putarine, dvije godine putovao za džabe
Foto: Ilustracija | Penzioner izbjegao plaćanje putarine, dvije godine putovao za džabe

Italijanski državljanin koji je inače penzioner i živi u domu za stare, rizikuje da ode na sud, jer je vješto izbjegavao plaćanje putarina u vrijednosti od 4.000 evra, pišu Novosti.

Stariji muškarac, kojem je ime Mario je svojim automobilom marke "fiat punto" dvije godine putovao italijanskim auto-putevima, a nije platio čak ni jedan jedini evro, tvrdeći da su troškovi putarina preskupi i da nisu vredni plaćanja, jer su usluge loše.

Mario je uspio da izbjegne plaćanje putarina tako što je vozio blizu vozila koje se nalazilo ispred njega, i to trakom koja je rezervisana za korisnike "pripejd Telepasa". On bi doslovno vozio osobi ispred njega na braniku, i na taj način prošao kroz naplatnu rampu, prije nego što se ona spusti.

Nakon izvjesnog vremena, radnici kompanije za auto-puteve u Italiji primjetili su propuste, spojili su snimke sa svih nadzornih kamera na naplatnim stanicama kuda je muškarac prošao, i na taj način uspjeli su da mu uđu u trag i da ga identifikuju.

Kompanija je utvrdila da je Mario na svojim putovanjima odlazio na mjesta uključujući Rim i Napulj, a sada mu prijeti suđenje zbog optužbi za prevaru, osim ako ne plati iznos od 4.000 evra koje duguje kompaniji. Međutim, on odbija da to uradi.

Nakon što je italijanski penzioner uhvaćen i suočen sa sumom novca koju duguje kompaniji, navodno rekao je svom advokatu kako ne želi da isplati dug!

"Ne plaćam! Auto-put je javna služba, ne mogu da naplaćuju putarinu, da ne pominjem to da su cijene previsoke za ponuđenu uslugu", navodno je rekao Mario svom advokatu.

Kako italijanski mediji pišu, Mario je rekao svom advokatu i da će voziti noću zbog dosade u domu za stare, gdje je i smješten.

"Drugi stanari bi išli u krevet u određeno vrijeme, a šta ja onda da radim? Nisam mogao da sjedim u toj prostoriji cijeli dan",objasnio je Mario svom advokatu i dodao:

"Putovanja su oduvijek bila moja strast, ona mi otvaraju srce, volim da idem na nova mjesta, i sve dok budem mogao ići ću!".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije