Auto zanimljivosti

Pjevač Džej Kej prodaje svoj BMW 3.0 CSL

Pjevač Džej Kej prodaje svoj BMW 3.0 CSL
Foto: Screenshot | Pjevač Džej Kej prodaje svoj BMW 3.0 CSL

Frontmen grupe Jamiroquai Džej Kej odlučio je prodati svoj BMW 3.0 CSL.

Džej Kej je u prethodnom periodu prodao svoj Lamborghini Diablo i klasični Dodge Charger Bullitt, a sada se rastaje i od BMW-a 3.0 CSL koji je posjedovao 13 godina.

Automobil se prodaje putem kuće "Silverstone Auctions" i nosi broj 400 od 500 primjeraka modela proizvedenih za britansko tržište. BMW je ukupno proizveo 1.039 primjerak modela.

Džej Kej je svoj BMW kupio 2008. godine te je tada postao šesti vlasnik. Nažalost, automobil nije u 100 odsto originalnom stanju jer je prethodni vlasnik promijenio boju iz originalne žute u tradicionalnu BMW Diamond Schwartz boju.

Ipak, automobil je profesionalno restauriran, prethodno je u potpunosti rastavljen, a motor je obnovljen i ponovo složen. Dobio je Mahle klipove visoke kompresije, Schrick bregastu osovinu, nove Bilstein opruge i amortizere, kao i Alpina felge, prenosi klix.

Sve to je dio prve restauracije, a drugu je obavio Džej 2010. godine kada ga je ponovo lakirao, ali u BMW Polaris srebrenu boju.

Na restauraciju su potrošene desetine hiljada dolara, a očekuje se da će novi vlasnik izdvojiti između 100.000 i 137.000 funti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije