Auto zanimljivosti

Pogledajte kako izgleda proizvodnja novog BMW-a serije sedam

Pogledajte kako izgleda proizvodnja novog BMW-a serije sedam
Foto: Print Screen/Youtube | Pogledajte kako izgleda proizvodnja novog BMW-a serije sedam
N.N.

Novi BMW serije sedam iz njegov električni brat i7 su počeli da se proizvode, pa je BMW objavio video koji pokazuje kako teče tok proizvodnje admiralskog broda.

Video koji traje oko deset minuta je podijeljen na tri dijela, prikazujući montažnu liniju limarije serije 7/i7 u BMW-ovoj fabrici u Dingolfingu u Njemačkoj, kao i gotove automobile koji sami odlaze sa proizvodne trake.

U radionici, gomile robota namiješta na goloj karoseriji vrata haubu i panele. Poslije farbanja, karoserije se šalju na montažnu traku, gdje se dodaje skoro sve ostalo. Baterija i7 je ovdje spojena sa šasijom, zajedno sa prednjim i zadnjim podsklopovima sa unaprijed sastavljenim komponentama vješanja i kočnica.

Takođe je prikazan proces montaže i ugradnje zadnjeg stakla od 31 inča montiranog na "sedmici", kao i montaža zadnjih sjedišta, koja su umetnuta na dugačku mehaničku ruku i vođena na svoje mjesto od strane radnika u fabrici.

Gotovi automobili se pregledaju, uključujući kratku dinamičnu vožnju, i tada počinje najneobičniji dio procesa. Automobili se sami voze kroz tunel koji povezuje prostor za montažu sa prostorima za skladištenje gdje će čekati na isporuku.

Zasnovana na ažuriranoj verziji platforme CLAR odlazećeg automobila, serija sedam će biti ponuđena u više verzija među kojima ima benzinaca, dizelaša, hibrida, dopunjivih hibrida i gorepomenuta električna verzija i7.

Nažalost, BMW ovog puta ne nudi V12 motor, i vjerovatno ga više nećemo vidjeti na nekom automobilu sa znakom plavog propelera.

(AutoRepublika)

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije