Auto zanimljivosti

Pogledajte kako pali "mečka" nakon 16 godina stajanja

Pogledajte kako pali "mečka" nakon 16 godina stajanja
Foto: Screenshot / Youtube | Pogledajte kako pali "mečka" nakon 16 godina stajanja
N.N.

Opšte je mišljenje da su dizel motori superiorni kada je pouzdanost u pitanju, naravno ukoliko se održavaju na odgovarajući način. Možda se neki i neće složiti sa ovim, ali se iz priloženog videa može dokazati bar nekoliko stvari.

Youtuber Flexiny je pronašao dizel Mercedes-Benz, koji je čak 16 godina stajao na jednom mjestu, da bi mu zatim uspješno pokrenuo motor.

Riječ je o modelu W124 iz 1988. godine, koga je, s obzirom na to da je toliko dugo bio ostavljen na jednom mjestu, trebalo ga je izvaditi iz "jazbine". Ono što je takođe iznenađujuće je da su tri od četiri gume bile korektno naduvane.

Nakon stavljanja automobila u bolju poziciju i podizanja haube, ukazao se motor koji je u boljem stanju nego što bi se očekivalo. Neke komponente doduše izgledaju kao da su "kaput", ali ispostavilo se da karter nije presušio, kao i da je većina elemenata u relativno dobrom stanju.

Nakon zamjene akumulatora, neka vrsta upozorenja se pojavila na komandnoj tabli. Čovjek koji je vraćao automobil u život ubrzo je pronašao u čemu je stvar, i pošto je deaktivirao alarm, izgledalo je da kompletna elektrika radi kako treba, navode "Vrele Gume".

Uz malo pomoć pri "odglavljivanju" različitih komponenti, motor je "zaverglao", ali nije upalio. Ipak, nakon uklanjanja remena s fronta agregata, startovao je bez problema.

A poslije zamjene nekih tečnosti i remena, automobil je startovao sa elanom. Lijepo je vidjeti da li je mjenjačka kutija funkcionalna, ali su dodatni radovi definitivno neophodni, pošto motor ne zvuči baš sasvim zdravo, prenosi "Telegraf.rs".

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije