Auto zanimljivosti

Porsche Taycan – otvorena još jedna knjiga narudžbi

Porsche Taycan – otvorena još jedna knjiga narudžbi
Foto: N.N. | Porsche Taycan – otvorena još jedna knjiga narudžbi

Porsche Taycan će biti prvi čisto električni model njemačke marke.

Serijska verzija konceptnog modela Mission E je najavljena za sljedeću godinu i tada bi trebalo da kupcima ponudi impresivne tehničke specifikacije, kao i ozbiljno visok domet sa jednim punjenjem baterijskih jedinica.

Taycan će koristiti set od dva stalno aktivna i sinhronizovana elektromotora, za svaku osovinu po jedan. Najavljena ukupna snaga oba agregata iznosi više od 600 "konja", odnosno 440 kilovata.

Za pokretanje motora energija se prenosi iz litijum jonske baterije visokog napona, koja je u stanju da sačuva dovoljnu količinu struje koja Taycanu omogućava autonomiju koja prevazilazi 500 kilometara.

Ipak, proizvođač još uvijek nije naveo prema kojim standardima je obračunat i iskazan podatak u vezi dometa sa jednim punjenjem baterije.

Visoko performantni električni Porsche bi trebalo da iz mirovanja do brzine od 100 km/h stigne za manje od 3,5 sekundi, dok će mu za dvostruko veću brzinu trebati manje od 12 “treptaja oka”.

S obzirom na to da će Taycan poneti Porsche oznake, sasvim smo sigurnu da će vozna dinamika biti vrhunska i da će vlasnici biti u prilici da dožive nezaboravno iskustvo za volanom.

Kompanija očekuje da će, na godišnjoj osnovi, biti u prilici da plasira oko 20.000 primeraka, odnosno dve trećine cifre koja opisuje prodaju kultnog modela 911.

To znači da će kupci vjerovatno morati poprilično da sačekaju na isporuku svog novog ljubimca, posebno ako ne izvrše blagovremenu rezervaciju.

Porsche je nedavno otvorio knjigu porudžbina u Americi, a sada se isto desilo i u Francuskoj. Da biste rezervisali svoj primjerak Taycana, neophodno je da izvršite uplatu depozita od 2.500 evra.

Ukoliko u bilo kom trenutku, a prije isporuke vozila, poželite da se predomislite, Porsche će vam vratiti celokupnu sumu.

Prema očekivanjima, uskoro će biti moguće rezervisati Porsche Taycan i na ostalim tržištima.

(autorepublika.com)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije