Auto zanimljivosti

Poznato gdje se nalazi najskuplja registarska tablica na svijetu

Poznato gdje se nalazi najskuplja registarska tablica na svijetu
Foto: Pixnio | Poznato gdje se nalazi najskuplja registarska tablica na svijetu

​Najskuplja registarska tablica u istoriji prodana je prošlog aprila na aukciji u Dubaiju po cijeni od 55 miliona AED ili oko 15 miliona USD. Time je odmah ušla u Ginisovu knjigu rekorda, a sada saznajemo i na kojem je automobilu završila.

Sasvim očekivano, vlasnik koji nije štedio na malenom komadu metala s jednocifrenim brojem nastavio je u istom ritmu i pri odabiru novog automobila. Izbor je pao na Rolls Royce Cullinan, prvi SUV model prestižne marke. 

Ali tu nije kraj jer je konkretan automobil prošao kuru kod jednog od najekstravagantnijih tunera današnjice. Mansory je učinio ovaj Cullinan zaista posebnim i lako uočljivim zahvaljujući unikatnoj izvedbi dvobojne vanjštine. Linea D’Oro linija donosi i detalje u zlatnom finišu, ali i pojedine karoserijske dijelove od karbona. 

Tirkizna boja ne dominira samo prednjim dijelom vozila već ju nalazimo i u kabini. Neukus ili samo izražena personalizacija, teško je reći, ali sasvim je sigurno da nema puno luksuznijih SUV-ova koje novac može kupiti, prenosi "Index". 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije