Auto zanimljivosti

Primili 25.000 narudžbina za manje od minuta, kupci srušili sajt

Primili 25.000 narudžbina za manje od minuta, kupci srušili sajt
Foto: Mahindra | Primili 25.000 narudžbina za manje od minuta, kupci srušili sajt

Indijci su "poludjeli" za ovim SUV-om.

Ispostavilo se da je Mahindra Scorpio-N veliki prodajni hit na domaćem, indijskom tržištu. Naime, prvih 25.000 primjeraka ovog SUV vozila "planulo" je za manje od 60 sekundi. Ovolika navala dovela je do rušenja sajta kompanije, pa su mnogi zainteresovani za kupovinu vozila iz prvog kontingenta ostali kratkih rukava.

Scorpio-N je SUV baziran na klasičnoj šasiji, a na tržištu treba da odmijeni vremešni model Scorpio i da unese moderan stil i nove tehnologije u ovaj automobilski segment Mahindre.

Prodaje se sa benzinskim i dizel motorima, a pogon na sve točkove je dostupan kao opcija. Indijski proizvođač navodi da je prvi kontingent od 25.000 primjeraka prodavan po cijeni koja se, u zavisnosti od varijante, motora i paketa opreme, kretala od oko 15.000, pa sve do 25.000 dolara.

Mahindra je, inače, ranije najavila da će cijene za buduće narudžbine skočiti, što je i dovelo do velike navale na sajt u prvim minutima prodaje, piše Autocar India.

Kada je 30. jula nakon samo 55 sekundi rasporodato 25.000 vozila, a sajt postao nedostupan, brojni osujećeni Indijci su se žalili na društvenim mrežama da nisu mogli da naruče svoj primjerak automobila i da uplate depozit.

Isporuke vozila prvim kupcima počeće 26. septembra, a Mahindra je obećala da će do decembra na tržište izbaciti još jednu seriju od 20.000 jedinica.

(B92.net)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije