Auto zanimljivosti

Princ Čarls posjeduje Aston Martin koji ide na vino

Princ Čarls posjeduje Aston Martin koji ide na vino
Foto: N.N. | Princ Čarls posjeduje Aston Martin koji ide na vino

Mnogi vjerovatno ne znaju da je princ Čarls zaljubljenik u automobile, u svojoj kolekciji ih ima više od 100, a jedan od njih ide na vino.

U voznom parku princa Čarlsa nalazi se Aston martin DB6 Volante koji kao pogonsko gorivo koristi višak vina. Ovaj automobil je poznat i po tome što je korišten 2011. godine kada je Čarlsov sin William oženio svoju izabranicu Kate Middleton.

Govoreći u intervjuu za BBC povodom svog 70. rođendana, princ od Walesa je spomenuo svoj Aston Martin.

“Otkrili smo da može ići na višak engleskog bijelog vina. Inžinjeri Aston Martina su priznali da automobil čak ide bolje te da je snažniji nego kada koristi benzin. Osim toga, pojavljuje se odličan miris tokom vožnje”, izjavio je princ Čarls.

Njegova kolekcija automobila koristi ekološki prihvatljivo gorivo stvoreno od jestivog ulja, ali to nije sve, jer voz kraljice Elizabete takođe koristi ekološku alternativu.

Princu je u septembru dostavljen njegov prvi potpuno električni automobil a to je Jaguar I-Pace. Lakiran je u Loire plavu boju te je zbog toga unikatan. I-Pace se pridružio Aston Martinu, Jaguaru XJ, Audiju R8 i ostalim četverotočkašima u prinčevoj garaži.

Kraljevska porodica posjeduje nekoliko Land Rovera, Range Rovera, Jaguara i Bentleyja. Vojvoda od Cambridgea je posjedovao Audi A5 Sportback, dok vojvotkinja od Cambridgea ima Audi A3. Prince Harry navodno ima Audi S3, a nekada je posjedovao i Audi RS6. Uprkos tome što posjeduje skromni Jaguar X-Type karavan, kraljica Elizabeta se obično vozi u blindiranim Bentleyjima na biogorivo od kojih je svaki vrijedan 10 miliona funti.

(bankar.me)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije