Auto zanimljivosti

Prodaje se Dodge "Double Header", klasični automobil s dva lica

Prodaje se Dodge "Double Header", klasični automobil s dva lica
Foto: N.N. | Prodaje se Dodge "Double Header", klasični automobil s dva lica

Poznata američka aukcijska kuća "Mecum" obično nudi rijetke i kolekcionarske automobile, recimo, poput Mustanga iz filma "Bullitt", međutim prerađeni Dodge "Double Header" svakako nadmašuje sve odsad viđeno.

Ovaj neobičan auto s dva lica idućeg mjeseca kreće na aukciju, a riječ je o jedinstvenoj preradi Dodgea Colta i Plymoutha Champa, oba iz 1981. godine, a u principu je riječ o identičnom automobilu koji se u SAD prodavao pod oba imena, dok je na ovim prostorima poznat kao Mitsubishi Colt.

U opisu "Mecuma" nema previše detalja, ali jasno je kako su u jedno vozilo spojene dvije prednje polovine automobila.

Rezultirajuća kombinacija zapravo izgleda prilično zgodno jer je jasno kako je neko uložio puno vremena kako bi u finalu dobio ovako egzotično auto.

Dvobojna tema u kabini je zanimljiva jer jedna polovina automobila ima crnu unutrašnjost s crnim kožnim sjedištima dok je druga polovina upravo suprotna i ima crveni interijer s crvenim kožnim sjedištima.

Ispod hauba - da, u množini, nalaze se 1,6-litreni četverocilindrični motori od 81 KS. Oba su povezana s četvorostepenim ručnim mjenjačem i što ste do sada vjerojatno pogodili, ovaj se auto može voziti s obje strane. Aukcijske procjene nema, ali se automobil prodaje "bez rezerve".

Inače je riječ o automobilu koji je homologiran i registrovan za vožnju koji je dio poznate Dallas Hawkins kolekcije koja obiluje američkim kultnim "muscle" automobilima poput Camara, Corvette, Chargera...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije