Auto zanimljivosti

Prodaje se jedinstveni, ali i najčudniji BMW M6 na Balkanu

Prodaje se jedinstveni, ali i najčudniji BMW M6 na Balkanu
Foto: Twitter / Printscreen | Prodaje se jedinstveni, ali i najčudniji BMW M6 na Balkanu

Auto-entuzijasti su posebna vrsta ljudi. Puno pažnje poklanjaju svojim limenim ljubimcima, a neki od njih spremni su se upustiti u prave poduhvate te ponekad i pređu mjeru što se tiče prerada.

Jedan vlasnik BMW-a serije 6 iz Bugarske tako je na eBayu oglasio svog ljubimca, BMW M6 iz 2007. godine kojeg je prema dostupnim informacijama, sam preradio do potpune neprepoznatljivosti. U svijetu tuninga to se naziva "ekstremnim tuningom".

Te dvije riječi svakako pristaju ovoj narandžastoj kreaciji jer se više ni na prvi, a ni bilo koji idući pogled ne može zaključiti kako je zapravo riječ o BMW coupeu M6. Stvarno je sebi dao truda.

U oglasu stoji kako je riječ o jedinstvenom remek-djelu ručne izrade od 507 KS posebnog izgleda i boje. Isto tako vlasnik je dodao i opis u kojem stoji kako ovaj automobil star 17 godina ima novi 5,0-litreni V10 atmosferac S85 i ručni mjenjač, kao i cjelovitu servisnu istoriju.

Naziv ovog projekta koji je trajao četiri godine je "Citrine", a dizajnirali su ga stanoviti Todor Načev i Plamen Banov. Zanimljiva je i tražena cijena. Prodavac za njega traži 460.000 dolara, ali navodi i da je spreman na pregovore oko niže cijene, prenosi "Jutarnji".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije